Inloggen met Facebook

alt EINDHOVEN - Dubstep is een muzikale stijl in opkomst. Kort gezegd is het rauwe elektronische dansmuziek waar een moddervette hiphop beat doorheen geweven is. Krackfree organiseert vanavond haar allereerste jaarfeestje in de Altstadt.

 

 

alt

 

EINDHOVEN –  Het is de laatste maanden verdacht rustig geweest bij de deels uit Eindhoven afkomstige band Liftid. Daar maakten ze afgelopen woensdag een uitzondering in: ze stonden op de planken in De Effenaar en vierden daar en passant hun 10 jarig jubileum. In precies dezelfde line-up als bij de start in 2001 wel te verstaan.

 

 alt

Eindhoven – Jeroen Ansems is in de verkeerde jaren geboren. Eigenlijk had hij eind jaren zestig, begin jaren zeventig bewust willen meemaken. Voor hem dé periode van geniale muziek met als zijn onbetwiste gitaarkoning Jimi Hendrix. Zijn tributeband Stepping Stone brengt muzikale eer aan zijn grote held. "Als ik speel is Jeroen er niet meer."

 

 

 

“Het leven is sowieso niet makkelijk, toch?”

 

Het is een illusie dat als je goede muziek maakt de bekendheid snel zal volgen. Zeker als je het allemaal zelf wilt doen. Naast een goed repertoire moet je juist nu de kunst verstaan om de muziek aan de man te brengen via andere kanalen dan alleen de podia. Het Eindhovense Hunting The Robot heeft zich middels die intenetwegen veelvuldig laten horen. En heeft ze heel wat opgeleverd. De band presenteerde vorige week hun EP ‘Our Ocean is Ulliminated’ in de Effenaar.

 

 

De Haagse ontwerper van de Eindhovense postzegel durfde de stad in een artikel wat deprimerend te noemen. Noud de Greef greep die uitspraak aan om zelf in actie te komen. In plaats van te klagen, zoals zovelen, roept hij stadsgenoten op om zelf met een postzegel te komen. Dat mag van alles zijn. “De lichtjesroute of de marathon. Of een winkelcentrum bij je in de buurt. Wat voor jou de ziel blootlegt van de stad.” Dan denken wij aan gitaren en zweet.

Op 24 maart sluit de inzendingstermijn. Dan buigt zich een jury over de ontwerpen. Voorwaarde is wel dat als je een foto gebruikt dit een zelfgemaakte moet zijn. Verder mag je het zo creatief aanpakken als je wil. Zelfs ik kan het (zie de postzegel met Daniel Noyalty). Dus: maak je eigen rockcity zegel en pak die prijs!

Het simpele stappen plan tot creatie vind je op: www.eindhovenopeenpostzegel.nl

 

De schoonheid van eenvoudigheid

EERSEL – Muzikant en tekstschrijver JW Roy had al jaren het idee in gedachten: een letterlijke lofzang aan zijn geboortestreek De Kempen. Een eerbetoon aan die kenmerkende Brabantse dorpscultuur die hem als mens heeft gevormd. Het resultaat is een muzikaal album en een boek waarin de dorpen die samen de Acht Zaligheden vormen met kleine verhalen worden beschreven. In de buurthuizen van alle 8 dorpen wordt de voorstelling op de planken gebracht onder de titel ‘Ach, Zalig Man’.

 

 

 

De Amsterdamse lieden van My City Burning hebben een puike plaat mogen uitbrengen op I-Scream Records: 'Lone Wolves'. Live speelt deze energieke hardcore band met overgave de spreekwoordelijke pannen van het dak. In de Effenaar voelden we ze na hun optreden even aan de tand. Filmpje!

 

 

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl