Inloggen met Facebook

cover

Laatbloeier

Een plaat opnemen; je moet er maar zin in hebben. Vooraf weet je als muzikant dat de hoogtijdagen van de rock&roll al ver achter je liggen. Het enige wat er nog zin heeft in deze muzikale nadagen is een particuliere herhaling van wat anderen ooit tijdens een maagdelijk magisch moment op tape wisten vast te leggen. Tel uit je winst.

Nadat de nieuwe volstrekt overbodige plaat is uitgekomen, volgt er een tourtje langs de zaaltjes. Van die Nederlandse zaaltjes waar het publiek gezellig door je muziek heen praat. In de kleedkamer is het bier snel op en van het verkeerde merk. Na afloop 300 euro incasseren. Gesleep met versterkers. ’s Nachts om vijf uur thuis. Wat een ellende.

 

 

EINDHOVEN – Gijs van de Burgt is bassist af bij Def Americans. Na vijf jaar in de Johnny Cash tribute band te hebben gespeeld richt hij nu zijn pijlen volledig op het spelen bij Denvis & The Real Deal. Tijdgebreken de lust voor nieuwe projecten deden hem besluiten bij de succesvolle band te stoppen. De bas een keer in het middelpunt die in bands garant staat voor de cadans en het ritme. “Het is de kunst voor de basgitarist om ook je momentjes te pakken.”

Gijs van de Burgt (33) vind het leuk om in het proces te zitten van nummers te schrijven. Bij Denvis & The Real Deal kan hij dan goed uit de voeten. Verschillende muzikanten, waaronder blazers, maken het een rijk pallet om een muzikaal schilderij mee in te kleuren.

 

 

EINDHOVEN- Met zijn nieuwe album ‘Bestemming Onbekend’ maakt rapper Che de luisteraar deelgenoot van zijn gedachten. Mooie en goede teksten met een onvervalste zuidelijke tongval brengt hij voor het voetlicht in twaalf muzikaal sterke nummers. Het is de opvolger van zijn eerste album die vier jaar geleden uitkwam. “Wat ik zie en beleef, dat komt heel erg terug op deze cd.”

Stijn ‘Che’ Charpentier (25) heeft al een flinke staat van dienst. Na een vier jaar lange samenwerking met het Eindhovense indie-rapcollectief Macronizm, brengt Che in 2007 zijn debuutplaat ‘Onderweg’ uit. Aan de hand van deze cd wordt hij uitgeroepen tot zogeheten ‘Local Hero’ van muziekmagazine Live XS.

 

 

“Ik ben geboren om iemand te zijn, niet om klein te zijn”

 

EINDHOVEN - Diepe dalen en hoge pieken. In een notendop het verhaal van Kempi. Vijf jaar geleden werd zijn raptalent ontdekt met de mixtape ‘Tsss Kempi’ en werd hij een ware hype. Het succes kwam echter in een schaduw te staan. Meerdere keren kwam hij in contact met de politie en hij ging zelfs een vol jaar achter de tralies. In 2008 kwam hij met ‘Du Zoon’op de proppen, zijn eerste album. De zeer waardige opvolger daarvan heet‘Het testament van Zanian Adamus’.

 

alt“Dat oude gebouw was gewoon heerlijk!”

EINDHOVEN - Als jongerencentrum begonnen in 1971 is de Effenaar door de jaren heen uitgegroeid tot een vooraanstaand podium in Nederland. Voor vele bezoekers de eerste plek waar ze een band op de planken hebben zien staan. Memorabele avonden. Liefdes die er werden gevonden en verloren. Vele verhalen huizen binnen de muren. Bezoekers en artiesten blikken hier terug en kijken vooruit.

 

 

alt

EINDHOVEN - Het klinkt als een rock ’n roll sprookje van formaat. Drie tieners die zich uitleven op instrumenten en daarmee het land veroveren. Black-Bone heeft in haar korte bestaan al een goede staat van dienst. Lovende recensies, een puike videoclip en optredens in onder meer Paradiso en de Melkweg. Vrijwel wekelijks rocken ze live de pannen van het dak. In december mag het drietal aantreden als voorprogramma van Deep Purple in de Gelredome te Arnhem.

Het zijn no-nonsense jongens die hun hart aan de muziek geven. Gas erop en niet zeiken, zo vatten ze het samen. Led Zeppelin, ACDC en Peter Pan Speedrock behoren tot hun muzikale helden. Zanger en gitarist Steef van den Bogaard (18) en bassist Sven Hompes (19) speelden al samen op de basisschool in een bandje. Nu zijn het studenten aan het Rock City Institute in Eindhoven. Samen met Jules Eck (16) op de drums, die overigens volgend jaar zich bij hen aansluit op de opleiding, opereren ze nu al drie jaar onder de naam Black-Bone. De drie songs tellende EP ‘The New Rock N Roll Explosion’ van begin dit jaar is hun eerste wapenfeit.

 

 

EINDHOVEN - Muzikaal knutselaar in hart en nieren Michel Geelen heeft een puik plaatje weten te maken. Al jaren verwent deze muzikant de luisterende oren met punkorganische popliedjes zoals gespeeld in onder meer My Sister Susan en Emotional Elvis. Nu presenteert hij zijn eigen the galactic lo-fi orchestra: mooie deunen zonder poespas maar met liefdevolle ambacht opgenomen. De recensies over de vijf nummer tellende promo, de langspeler verschijnt dit jaar in oktober, zijn ronduit lovend. “Het ruisende, daar houd ik wel van. Dat pakt mij.”

 

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl