Inloggen met Facebook

 

 

“Het leven is sowieso niet makkelijk, toch?”

 

Het is een illusie dat als je goede muziek maakt de bekendheid snel zal volgen. Zeker als je het allemaal zelf wilt doen. Naast een goed repertoire moet je juist nu de kunst verstaan om de muziek aan de man te brengen via andere kanalen dan alleen de podia. Het Eindhovense Hunting The Robot heeft zich middels die intenetwegen veelvuldig laten horen. En heeft ze heel wat opgeleverd. De band presenteerde vorige week hun EP ‘Our Ocean is Ulliminated’ in de Effenaar.

Ongelukkig

Daar kwam de muziek van de jonge knapen goed binnen bij het publiek. Met een gemiddelde leeftijd van zestien jaar zetten ze een heel volwassen toon neer. De muziek laat zich kenmerken door een serieus geluid zoals die van de Londense band Bloc Party.  De muziek is dansbaar en tegelijkertijd uitgesponnen met een mooie zwaarte. Zanger Elvin Usidame (17) erkent dat hij als tekstschrijver inspiratie put uit de moeilijkere onderwerpen des levens. “Het leven is sowieso niet makkelijk, toch? Het is een standaard opmerking dat het leven zwaar is en ik ga daar wel in mee. Ik schrijf de teksten ook op de ongelukkigste momenten. Daar komt het ook een beetje uit voort.” Hij haast zich erbij te zeggen dat de nieuwe nummers waar nu aan gewerkt wordt een positievere kant hebben. Daarin staat het ‘vieren van’ centraal. “We hebben nu wel een hoofdstuk afgesloten. We zitten met ons hoofd nu al bij de volgende EP.”

 

IJsland

De band bestaat naast Elvin uit zijn broer, drummer Lloyd (14), bassist Tom Rentmeester (17) en gitarist Gijs de Boer (18). De promotie hebben ze ook in eigen hand. Dat veelvuldig ‘spammen’ wierp zijn vruchten af. De band heeft door het hele land al op verschillende podia gestaan, ondermeer met Go Back To The Zoo en Customs. Ook mochten ze na een voor hen succesvolle bandwedstrijd op de bühne staan in IJsland. “Dat was een machtige ervaring”, vertelt Elvin. “Wat er nu allemaal gebeurt gaat boven onze verwachting. We hadden zelf nooit verwacht om zoveel uitverkochte shows te spelen. De komende tijd spelen we veel. Er komt steeds meer. Er is steeds meer aandacht voor ons als band. Dat is soms wel een beetje veel. Op het einde moeten we alles nog wel alleen doen.”

Natuurlijk

Ook de opnames van de vijf nummers én het artwork op de EP, waarvan het openingsnummer Carnival ook in een andere versie is meegenomen, is het werk van de band. Het geeft ze veel vrijheid, dit proces, aldus Elvin. “Het voelt ook goed als je op deze manier iets bereikt. Als we een jaar geleden zouden weten wat we op dit moment meemaken dan hadden we dat echt niet geloofd. Het lijkt nu heel natuurlijk te gaan. Het bouwt zich op.”

http://www.huntingtherobot.com

 

 

Tekst: Bram W. van der Putte

Foto: John Klijnen


 Dit artikel delen?

 

Log in met Facebook of registreer om te kunnen reageren.

Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl