Inloggen met Facebook

 

alt

 

EINDHOVEN –  Het is de laatste maanden verdacht rustig geweest bij de deels uit Eindhoven afkomstige band Liftid. Daar maakten ze afgelopen woensdag een uitzondering in: ze stonden op de planken in De Effenaar en vierden daar en passant hun 10 jarig jubileum. In precies dezelfde line-up als bij de start in 2001 wel te verstaan.

 

“Nee hoor, we zijn er nog steeds. We zijn zelfs druk bezig met nieuw materiaal voor een nieuwe full-length”, vertelt gitarist/zanger Marco Gelissen. Dat liet het optreden in de plaatselijke poptempel ook duidelijk zien. De band ging met veel vuur in de zogenaamde kloten te werk om het publiek tot bewegen te krijgen. Die voetjes gingen echter niet de vloer tijdens het concert als voorprogramma van Ill Nino ongeacht het enthousiasme dat van het podium afspatte. “Gelukkig vindt Slayer ons wel tof”, sprak Marco met een flinke grijns door de microfoon. De set van flinke emo in de beste Boy Sets Fire traditie met opgevoerde, frisse metalesque smoel kreeg gelukkig wél de nodige handen flink op elkaar.

Liftid heeft jaren getracht om het als band te maken en is daar, door hard te werken, redelijk goed in geslaagd. De bandleden hebben daar jaren veel voor opzij gezet en hebben goede releases achter hun naam staan. In 2003 stonden ze zowaar als opener op Pinkpop na het winnen van de Limburgse bandjeswedstrijd Nu of Nooit en sindsdien ging het omhoog met de lieden. In de jaren daarna spelen ze meer dan 200 shows door gans het land. Voor de laatste release, de EP ‘Our Choice Of Weapon’ uit 2009, wordt een speelstop van 2 jaar ingelast. Met die release leek de band weer vol de strijd aan te gaan om zich wederom te profileren binnen het vaderlandse clubcircuit. De band besloot echter nu een andere koers te varen. “Het spelen is nu puur voor het plezier”, aldus Marco. “De drang om mega succesvol te worden is bij ons afgenomen. De persoonlijke agenda’s botsten nogal eens met een optreden. Nu is het écht spelen voor onszelf en de lol die we daarmee hebben. Nog steeds zijn we iedere zondag samen te vinden in het repetitiehok en schrijven we nummers voor de nieuwe plaat. Het is dus geen aflopende zaak, integendeel. We zitten al tien jaar in dezelfde formatie en dat zegt denk ik wel wat. De druk is er nu wat vanaf bij ons en dat is eigenlijk een stuk prettiger werken.”

 

 

 

 

 

 

 Dit artikel delen?

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl