Inloggen met Facebook

alt EINDHOVEN - Dubstep is een muzikale stijl in opkomst. Kort gezegd is het rauwe elektronische dansmuziek waar een moddervette hiphop beat doorheen geweven is. Krackfree organiseert vanavond haar allereerste jaarfeestje in de Altstadt.

 

“De sfeer, daar hebben we echt veel werk van gemaakt”, zegt organisator Jordy van den Hurk (21). De dansliefhebbers weten de avond mede daarom ook prima te vinden. Samen met medeorganisator Gijs Poelmans (30) staat hij maandelijks garant voor het ondergrondse dansfestijn getiteld Krackfree. De Altstadt als podium is niet zomaar gekozen, aldus Van den Hurk. “Het is een alternatieve kroeg waardoor het een beetje een undergroundlocatie wordt. Aan de andere kant zit je midden op het Stratumseind, dat is het hele mooie eraan.”

Wennen

Dubstep is een muzikale dansstroming, afkomstig uit Engeland, en bestaat nu zo’n zeven jaar. Op de B-kanten van Drum ’n Bass en Jungle platensingles werd op een gegeven moment Dubstep geperst. “Die spraken mij vanaf het begin enorm aan. Het is een stevig hiphop ritme met een drum ’n bass sound. Of ik erop kan dansen? Beter gezegd kan ik er op losgaan! Het is een constante baslijn in principe. Het pompt gewoon lekker.”

Een jaar of vier geleden brak de muziek door onder een kleine groep liefhebbers in Nederland. Het is anno nu helemaal hot in Eindhoven, vooral dankzij de Krackfree avonden. “Met driehonderd bezoekers zit de kroeg echt gezellig vol. Op een gegeven moment stonden we op het punt om één erin-één eruit toe te passen. Da’s best knap vind ik als je ziet wat er gemiddeld op een vrijdagavond in de stad voor leuke feestjes worden gehouden.” 

Krackfree betekent letterlijk kreukelvrij. Lachend: “Het doet je goed goed. Het blaast de kreukels uit je kleren.” Van den Hurk betwijfelt of de muziek ooit doorbreekt naar het grote publiek. “Daarvoor is het denk ik te moeilijk voor veel mensen. Je moet er echt aan wennen als je de muziek nog niet kent.”

Vette avond

DJ’s die de boel geregeld opluisteren komen vooral uit Eindhoven, onder andere Piro, Dyzz & Rebus zijn al langs geweest. De huis DJ op de avonden is TaDDa. “Ook buiten Eindhoven boeken we DJ’s. Groeiende namen die gewoon mensen weten te trekken.” De entree is nog altijd gratis. “Zolang het niet hoeft dan hoeft het niet voor ons. We willen gewoon een vette avond neerzetten. Dit keer besteden we er extra aandacht aan.”

 1 Year Anniversery Krackfree

Café Altstadt, Stratumseind

Van 22.00 uur tot en met 04.00 uur

Line-up: DJ Illament (BE), Johnny Digtal, Supadave, TaDDa en gastheer Djaz

Entree gratis

Foto: Daphyd SensDit artikel delen?

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl