Inloggen met Facebook

alt

EINDHOVEN - De deels uit Eindhoven komende rockband Amberjacks staat zaterdag 14 juni wederom op een Eindhovens podium. De laatste maanden hebben de optredens in het teken gestaan van hun recent verschenen titelloze debuutalbum. Mooie reviews waarin de rauwe kracht van de psychedelische rockband wordt bezongen zijn niet van de lucht. Het heeft ze vooralsnog geen windeieren gelegd. Bijna ieder weekend wordt een podium veroverd in het Nederlandse.

Gitarist Jeroen Ansems uit Eindhoven is een stuwende kracht in de vierkoppige band. Hij is zelf dik in zijn nopjes hoe het geluid is geworden op de plaat. Opgenomen in Moon Studio en gemasterd door niemand minder dan Pieter Kloos in zijn Eindhovense Void Studio. “Het geluid laat precies horen wie we zijn”, zegt Ansems desgevraagd. “Door de mastering is het totaalplaatje nog intenser geworden. We zijn er heel tevreden mee.”

De band heeft al zo’n dertig recensies mogen ontvangen omtrent hun plaat en die zijn allemaal lyrisch over het materiaal. Tijdens een optreden in Sittard, waar de band mocht openen voor Peter Pan Speedrock, merkte fontman Peter van Elderen op het een mooi stukje ‘trippende stoner’ te vinden. “Ja, zo’n compliment kunnen we in onze zak steken”, zegt Ansems lachend. “We hebben nu over optredens niet te klagen. Leuke zaaltjes hebben we al gehad en diverse festivals. We zijn nu echt aan het werken aan een nog beter kloppende podiumpresentatie. Je kan het op plaat nog zo mooi brengen, live moet je het echt weten waar te maken. Dat is best een uitdaging maar ik moet zeggen dat we steeds dichter komen bij ons geluid. We zijn alle vier kritisch als het op spelen aankomt. Die instelling doet ons groeien als muzikanten.

Naast Ansems bestaat de band verder uit bassist Brian Frederiks, zanger/gitarist Jack Westenberg en drummer Gavin Harte. Allen hebben heel wat jaren ervaring in de muziekbusiness. Wellicht daarom de naam Amberjacks; deze is vernoemd naar een prooivis die bekend staat om hun portie vechtlust, kracht en de moeilijkheid om hen te vangen. “De naam bekt lekker en ook de betekenis vinden we mooi”, vertelt Ansems. “We zijn namelijk niet voor een gat te vangen. We maken muziek die we zelf mooi vinden en zijn daarin wars van in hokjes denken. Deze band voelt goed voor ons alle vier. We willen er daarom ook uithalen wat er in zit. Om te beginnen met ons optreden in de Altstadt wat voor mij toch een thuiswedstrijd is. Spannend is het wel, er komen heel wat bekenden. We staan te popelen om de Altstadt te veroveren!”

Café Altstadt, Stratumseind 71

Zaterdag 14 juni met voorprogramma Paramatman en Nona & Stevie

Aanvang is om 21.00 en de entree is gratis!

Voor meer info: amberjacksband.com

Jeroen Ansems 06-22057798Dit artikel delen?

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl