Inloggen met Facebook

De krachtpatsers van het Veganistische Leger blikken terug. Met de vier songs tellende EP 'The Discipline' hebben ze hun beginjaren in een nieuwe parka gestoken. 'New Ethic' en 'The Discipline' stonden al eerder op hun in 1995 gelanceerde album 'Destroy The Machines'. De toon is nu echter harder, vuiger en directer. Geen opsmuk maar recht in je smoel getorpedeerde nummers die, zoals het bijkans aanhoort, in één take zijn opgenomen. In kracht hebben deze lieden niet ingeboet. Wow, wat heeft zanger Karl Buechner een strot. 'Behind The Mask' en 'Time of Strife' zijn ook golden oldies. Deze stonden eerder op een demo maar hebben nu een meer metalen, rauwer geluid dan voorheen.

Voor hen die de band nog niet kende; pik deze songs eens op maar luister ook vooral eens naar het eerder genoemde album of, nog beter, naar de EP 'Firestorm'. Voor velen die het veganistische straight-edge bestaan toentertijd omhelsden, was deze de Standaard.

Earth Crisis brengt een boodschap die voor hen nog steeds relevant is. Dat siert ze en dat dwingt respect af. Deze plaat doet goed.

 Dit artikel delen?

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl