Inloggen met Facebook

Afbeeldingsresultaat voor galactic lo-fi orchestra symphonies

Als Michel Geelen de knutselkamer van zijn brein binnengaat, komt hij met wonderlijke creaties naar buiten. Na het sterke album ‘Giving popmusic back to the people’ uit 2013, zet Geelen als createur de lijnen van de band verder uit. Indiepop met flink wat stuifzand dat schuurt tegen de instrumenten, geblazen met een kleine ademteug uit de jaren zestig; dat definieert hun muziek in mijn nederige mening. Popesque songs, zo lijken ze in beginsel te zijn gecreëerd maar dan, door de bijkans plotse toevoeging van de heerlijk rammelende muziek ingrediënten, krijgt het weer een roerend geheel.  Soms onstuimig, dan weer zacht. Opwekkend, ook soms.

‘pretty eyed baby’ is lekker overvoerd. Er gaat een intense dreiging van uit. Een gevoelige dreiging, dat wel, want Geelen maakt muziek met een open hart. De plaat is daarom van een persoonlijke statuur waar hij al zijn creatieve registers openzet; orgeltje, akoestische gitaar, stiekeme drums en wat al niet meer. Twijfels, liefde, boosheid; het heeft allemaal een plaats in zijn muziek. Dat maakt Geelen een klasse muziekmaker. Zijn stem verstopt hij regelmatig dienend in een krakende achtergrond. Dit ben ik maar ook weer niet, lijkt hij te zeggen.

De song ‘almost doesn’t count’ heeft een droevige sfeer, door het kabbelende karakter van opbouw en de mooi aangelegde piano-ondersteuning. ‘sweetheart’ stuwt heerlijk door de drums. Een mooie opbouw van de song, waarbij de samenzang complementeert. ‘blowing my mind like a summerbreeze’ is een instant zomerhit. Heerlijke gitaarriffs en wat manische zang. Wanneer het refreintje langskomt, schijnt de zon volop.

De band gebruikt geen grote karakters in het duiden van bandnaam en songs. Alles in kleine letters, ietwat verborgen. Hoofdletters passen deze muziek zeker maar die titel wil Geelen zijn band niet aanmeten. Zichzelf niet, dat is het. Het heeft wellicht iets van veiligheid om niet groot te willen zijn. Dicht bij de kern te blijven van de grote muzikale ziel die hem eigen is. Groot zijn door klein te zijn. Een tegenstelling wellicht, maar een die Geelen siert in zijn prachtige manier van muzikaal scheppen.

Op zaterdagavond 28 november om 20.30 uur houdt de band de nieuwe plaat officieel ter doop in het partycentrum van de lokale muziek: Pop-Ei, Klokgebouw 300, Eindhoven.Dit artikel delen?

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl