Inloggen met Facebook

Volle bak in de Dynamo zondagmiddag voor de show van de New Yorkse positive attitude helden H2O. Jan Kut en zijn maten trapten als eerste af: energieke, lompe oldschool met een vet Carnivore gehalte. Na een aantal nummers wist je overigens wel waar de rit naar toe ging. Het optreden miste hierdoor wat persoonlijkheid. Superhero Status uit de Kempen nam het stokje over met oudgedienden uit onder meer MM. Ze halen hun brood vooral bij de Eurocore supermarkt. De muziek en de zang van Mattis sloten echter beter aan bij het hoofdprogramma dan Jan Kut. Mooi als dit weer een revival teweeg brengt waarin bands uit Eindhoven en omgeving de podia onveilig maken. Het zou weer tof zijn.

Als Dritte in die Reihe mocht het Vlaamse Convict de zaal veroveren. Na acht jaar weer eens een plaat uit. De punkrockers beheersen hun genre, punkrock met een hardcore smoel, als een baas. Ook in het voorprogramma van Ignite hadden deze lieden met hun stijl niet misstaan.

Als H2O opkomt merk je de opgebouwde spanning bij het publiek. Hoewel het een zondagmiddag betreft gaat de meute na een paar songs lekker los. Zanger Toby Morse is uitstekend bij stem, maakt puur contact met het volk en de band gaat als een speer. De drummer hebben ze voor de tour geleend en heeft in drie dagen de set uit het kupke geleerd. Hulde, strak als een plank met wat hobbels hier en daar. Nieuwe songs van hun recente plaat ‘Use Your Voice’ komen lekker aan maar het publiek gaat pas echt uit de plaat met songs zoals ‘Nothing To Prove’, ‘5 Year Plan’ en de absolute topper op de vroege avond ‘Family Tree’. Bezoekers die zo’n twintig jaar geleden met gemak door de zaal konden worden gesmeten, maakte wederom stage-dives. Er zat enkel tientallen kilo's lomp, extra gewicht tussen; auw. Gelukkig zijn het vele handen die de weelde dragen zogezegd. Top avond met dito sfeer!Dit artikel delen?

 
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl