Inloggen met Facebook

cover

Laatbloeier

Een plaat opnemen; je moet er maar zin in hebben. Vooraf weet je als muzikant dat de hoogtijdagen van de rock&roll al ver achter je liggen. Het enige wat er nog zin heeft in deze muzikale nadagen is een particuliere herhaling van wat anderen ooit tijdens een maagdelijk magisch moment op tape wisten vast te leggen. Tel uit je winst.

Nadat de nieuwe volstrekt overbodige plaat is uitgekomen, volgt er een tourtje langs de zaaltjes. Van die Nederlandse zaaltjes waar het publiek gezellig door je muziek heen praat. In de kleedkamer is het bier snel op en van het verkeerde merk. Na afloop 300 euro incasseren. Gesleep met versterkers. ’s Nachts om vijf uur thuis. Wat een ellende.

 

 

EINDHOVEN – Gijs van de Burgt is bassist af bij Def Americans. Na vijf jaar in de Johnny Cash tribute band te hebben gespeeld richt hij nu zijn pijlen volledig op het spelen bij Denvis & The Real Deal. Tijdgebreken de lust voor nieuwe projecten deden hem besluiten bij de succesvolle band te stoppen. De bas een keer in het middelpunt die in bands garant staat voor de cadans en het ritme. “Het is de kunst voor de basgitarist om ook je momentjes te pakken.”

Gijs van de Burgt (33) vind het leuk om in het proces te zitten van nummers te schrijven. Bij Denvis & The Real Deal kan hij dan goed uit de voeten. Verschillende muzikanten, waaronder blazers, maken het een rijk pallet om een muzikaal schilderij mee in te kleuren.

 

 

 

“Het leven is sowieso niet makkelijk, toch?”

 

Het is een illusie dat als je goede muziek maakt de bekendheid snel zal volgen. Zeker als je het allemaal zelf wilt doen. Naast een goed repertoire moet je juist nu de kunst verstaan om de muziek aan de man te brengen via andere kanalen dan alleen de podia. Het Eindhovense Hunting The Robot heeft zich middels die intenetwegen veelvuldig laten horen. En heeft ze heel wat opgeleverd. De band presenteerde vorige week hun EP ‘Our Ocean is Ulliminated’ in de Effenaar.

 

 

Burn the Iris
Sovereign
Eigen Beheer


De titelloze release van het Eindhovense Burn The Iris uit 2007 kreeg een boel positieve reacties. Deze recent uitgebrachte EP zal zeker ook weer veel liefhebbers van het hardere metaalwerk weten te bekoren. De drie songs zijn heerlijk zwaar aangezet, rust wordt afgewisseld met een volle muur van geweld. De band klinkt fris en laat met verve zien hoe metal te vangen is, met mooie breaks en intro’s. Vooral hoe de nummers worden opgezet is knap. Nergens oogt de band gemaakt, op fouten zijn ze niet te betrappen. Zanger Richard heeft een stevige strot die mooi op de muziek plakt. De productie is super, een vol geluid dendert door je boxen. Kom maar op met die langspeler heren!

 

 

 

Frank Zappa vroeg het zich in 1986 af, “Does humor belong in music?”.

Als het aan het Rotterdamse punkrocktrio Anne Frank Zappa ligt wel. Zij kiezen voor een hilarisch en originele bandnaam en dito artwork. Anne Frank Zappa heeft enkel bekende muzikanten in de gelederen, waaronder Ella Bandita (gitaar), ex-Aper Jerry Hormone (gitaar) en Alexander Marcel Wiebenga I (drums). De debuut EP werd onlangs uitgebracht tijdens hun eerste sow op de Stardumb Rumble in YourSpace, waar het Stardumb-label haar tiende verjaardag vierde. De EP is reeds twee jaar geleden opgenomen en de bevriende muzikanten besloten het dit jaar uit te brengen. Er heerst veel onduidelijkheid over de de plannen en ambities van de band. Blijft het bij een eenmalige release of gaan we in de toekomst meer van Anne Frank Zappa horen?

De EP is lofi opgenomen middels een viersporenrecorder en klinkt alsof deze rechtstreeks in het Achterhuis is opgenomen: rauw, puur, vuig, snel en energiek. Zes zeer kort maar krachtige punknummers die volgens de band zelf klinken als “A Japanese version of the Brian Jones era Rolling Stones blasted on a broken iPhone”. De zang van Ramone en Bandita klinkt onbesnut krachtig en stuwend en in na een eerste luisterbeurt wordt de basgitaar niet gemist. Op vinyl klinkt het natuurlijk nog meer rock ’n roll en punk.

Anne Frank Zappa brengt met haar debuut-EP gewoonweg een lekker plaatje met 6 punksongs die die de essentie van punk in haar puurste vorm weergeven en uitdragen.

Meer info:                                                                                                                    www.myspace.com/cuttothesesongs

 

 

(Fremdtunes,2010)

Heerlijk als een verfrissend album of talentvolle band je verrast, want dat doet het Brabantse Fremdkunst zeker met haar album “B-beats & soundscapes. Fremdkunst is het b-beats & soundscapes project dat is geïniteerd door de producer/DJ Mace. Het album dat wordt uitgebracht door het gloednieuwe label Fremdtunes, is een vernieuwde uitgave van de demo-versie uit 2007. Mace komt met dit heerlijk gevarieerde album op de proppen vol met soundscapes, scratches, samples, beats en live gespeelde partijen met diverse instrumenten.

Fremdkunst is muzikaal moeilijk te duiden of typeren en dat is een verdienste en compliment tegelijk. Wanneer je het schijfje in I-tunes afspeelt zie je dat Fremdkunst wordt getypeerd als electronica. Whatever!

Het album opent wat ingetogen en matig met ‘Nah endlich (when the beats...)’ en ‘Isagoge’. Het groovy en jazzy ‘Maitre des disques’ zorgt voor een ware opleving. Hierna vliege sferische samples, groovende beats en hoekige breaks je om de oren. ‘Struggle for atari’ heeft muzikaal iets weg van C-Mon & Kypski. Overige hoogtepunten zijn de surftune ‘Sidewalk surfers & eccentric dancers’ en ‘Ce soir’, dat met haar kekke beats en baspartijen niet had misstaan op het jazzy georiënteerde album “Check your head” van de Beastie Boys.

Het is Fremdkunst gelukt om alle 18 tracks te laten verschillen in compositie, tempo en sfeer en toch als een evenwichtig album te laten klinken. Uitschieters en rustmomenten wisselen elkaar af maar er passeert geen enkele misser. Het zal mij niet verbazen wanneer we in de toekomst nog veel en veel meer van deze gasten gaan horen. Liefhebbers van filmmuziek, jazzfreaks, dance-dwepers maar ook luisteraars die gecharmeerd zijn van hippe acts als Yonderboi en eerdergenoemde C-Mon & Kypski, kunnen dit plaatje blindelings aanschaffen. Wanneer “B-beats & soundscapes” dan toch zonodig een stempel moet krijgen, dan maar dat van no risk disc.

Meer informatie: www.fremdkunst.com en www.myspace.com/fremdkunst

 

 

 

Refuse Resist – Socialized

(I-Scream Records)

 

Zijn deze Amerikanen zeker van hun ding? Zo klinken ze wel. Is het goed aan te horen? Als je door de dertien in een dozijn deunen heen luistert en de raspende stem daar bovenop hoort is er weinig kaas van te maken, hoe welwillend je ook bent. Nu hoeft punk gemixed met oi! niet uit te blinken in muzikale genialiteit, nee nee, maar dit is al veel vaker gedaan en daarbij ook nog heel wat beter. Refuse. Resist. Next.

 

 

EINDHOVEN- Met zijn nieuwe album ‘Bestemming Onbekend’ maakt rapper Che de luisteraar deelgenoot van zijn gedachten. Mooie en goede teksten met een onvervalste zuidelijke tongval brengt hij voor het voetlicht in twaalf muzikaal sterke nummers. Het is de opvolger van zijn eerste album die vier jaar geleden uitkwam. “Wat ik zie en beleef, dat komt heel erg terug op deze cd.”

Stijn ‘Che’ Charpentier (25) heeft al een flinke staat van dienst. Na een vier jaar lange samenwerking met het Eindhovense indie-rapcollectief Macronizm, brengt Che in 2007 zijn debuutplaat ‘Onderweg’ uit. Aan de hand van deze cd wordt hij uitgeroepen tot zogeheten ‘Local Hero’ van muziekmagazine Live XS.

 

 

Rompeprop
Gargle Cummics
Bizarre Leprous Production


In de mondiale Goregrind scene is deze band een van de allergrootste. Vooral in Oost-Europa spelen ze de zalen plat maar ook in ons eigen land lusten de liefhebbers er pap van. Zo’n tien jaar zet het Eindhovense Rompeprop met hun alterego’s de podia op stelten, tot zelfs in Brazilië toe. Dirty Dr. Dente, Jores Du True en BoneBag Rob zijn 100% loyaal aan de Goregrind en deze plaat is het bewijs daarvan.  Het drietal brengt met de langspeler Gargle Cummics wederom loeizware, snelle metal te berde met zang die nog steeds stevig door de pitchshifter is gehaald. Laat het tekstboekje zitten, daar heb je niks aan. Trouwens, wie wil er in godsnaam meezingen met songs zoals ‘Foreskin Fart’of ‘K’nijnen met un V-Hals’? Ongewenst bezoek? Deze plaat blaast je huis gegarandeerd leeg.

 

 

De schoonheid van eenvoudigheid

EERSEL – Muzikant en tekstschrijver JW Roy had al jaren het idee in gedachten: een letterlijke lofzang aan zijn geboortestreek De Kempen. Een eerbetoon aan die kenmerkende Brabantse dorpscultuur die hem als mens heeft gevormd. Het resultaat is een muzikaal album en een boek waarin de dorpen die samen de Acht Zaligheden vormen met kleine verhalen worden beschreven. In de buurthuizen van alle 8 dorpen wordt de voorstelling op de planken gebracht onder de titel ‘Ach, Zalig Man’.

 


Denvis & The Real Deal - Join the Circus

Drugmoney Records

 

Het is volgens mij een van de mooiste boekwerken die ooit bij een album zijn verschenen. Handgeschreven teksten en prachtige illustraties die herinneren aan het circus van vervlogen tijden. Muzikaal i s het ook een mooi circus waar de hele band in vol ornaat in de piste paradeert. Opperstalmeester en zanger Denvis Grotenhuis leidt de muzikale bende met overtuiging. Podikke, wat een mooie klanken weten ze te brengen. De negenkoppige band heeft een heerlijk pure plaat gemaakt en durft daarbij ook wel wat te experimenteren. Rock, country, soul en meer: het zit er allemaal in. Vooral de koperen blazers maken het bijzonder. Het spelplezier druipt er in alle songs werkelijk van af. Tekstueel gaat het soms lekker diep, over een tweestrijd in het zelf. Denvis durft zichzelf kwetsbaar op te stellen en da’s heel aangenaam om naar te luisteren. Diepgang. Een zeer fijne luisterervaring uit het Eindhovense die grenzen overschrijdt.

 

 

 

 

De Amsterdamse lieden van My City Burning hebben een puike plaat mogen uitbrengen op I-Scream Records: 'Lone Wolves'. Live speelt deze energieke hardcore band met overgave de spreekwoordelijke pannen van het dak. In de Effenaar voelden we ze na hun optreden even aan de tand. Filmpje!

 

 

 
Meer artikelen...
Log in
Online Users
0 gebruikers online
Binnenkort in de buurt...

No current events.

Nieuwste Videos
Onze Fans
Stalk Ons
  • Facebook Page: 113084478744882
  • Twitter: EhvDistortion
  • Vimeo: Eindhoven
  • YouTube: EindhovenDistortion
  • External Link: www.ehvd.nl